Rautalangasta osa 1: Verkkosivu

23/01/2023

Tämä kirjoitus on osa Rautalangasta-sarjaa, jossa käymme selkokielellä läpi verkkosivuja ja verkkomarkkinointia. Osien on tarkoitus olla lyhyitä ja antaa sinulle kokonaisvaltainen ymmärrys kustakin osa-alueesta.

Miltä hyvän verkkosivun omistaminen tuntuu?

Asiakas soittaa. Hän kysyy yksityiskohtia palveluistasi. Olet juuri kohteessa ja sinulla on kiire, ei ole aikaa keskustella. Voisitpa sanoa asiakkaalle, että “juuri tuosta palvelustamme on kirjoitettu verkkosivullamme”, mutta verkkosivustosi on vanha ja häpeät sisimmässäsi sen ulkoasua, tai pahimmassa tapauksessa sitä ei ole ollenkaan.

Mitä jos tietäisitkin, että yritykselläsi on hienot verkkosivut, joita on ilo esitellä sekä asiakkaille että potentiaalisille työntekijöille rekrytoinnin yhteydessä? Voit ylpeänä ohjata kävijät sivustollesi, kun tiedät että sivusto on toimiva, näyttävä ja sieltä löytyy kaikki tarvittava.

Verkkosivu ei ole kulu, vaan tärkeä osa yrityksen omaisuutta, ja sen voi nähdä sijoituksena yritykseesi. Hyvin tehtynä verkkosivuun ja verkkomarkkinointiin sijoittamat eurosi tulevat moninkertaisena takaisin, nopealla aikataululla.

Verkkosivu on yrityksen markkinoinnin perusta

Verkkosivu on yrityksen kaiken markkinoinnin perusta. Nykyään jokainen meistä etsii lisätietoa netistä ostaessamme palvelua yrityksiltä. Mitä suurempi investointi on kyseessä, sitä suuremman määrän tutkimusta teemme etukäteen ennen ostopäätöstä.

Alla numeroita kuvaamaan kuinka tärkeä verkkosivun olemassaolo yritykselle on

 • 97% ihmisistä etsii lisätietoa paikallisesta yrityksestä internetin kautta (Lähde: BrightLocal)
 • 88% paikallisia yrityksiä koskevista hauista mobiililaitteella joko soittaa tai käy yrityksessä 24 tunnin sisällä. (Lähde: SEOexpertbrad.com)
 • 70% asiakkaista käy yrityksessä verkosta löytyvien tietojen perusteella (Lähde: SEOexpertbrad.com)

Kuten numerot jo kertovatkin, verkkosivujen olemassaolo on kriittistä yrityksille, jotka haluavat lisää asiakasvirtaa yritykselle. Jos yritystäsi ei löydy netistä, siirtyvät potentiaaliset asiakkaat käyttämään kilpailijasi palveluita.

Verkkosivun tärkeimmät roolit yrityksesi liiketoiminnassa ovat

 1. Tärkeä työkalu myynnin kasvattamisessa
 2. Oiva kanava asiakkaiden tavoittamiseen
 3. Tärkeä työkalu brändin rakentamisessa
 4. Kilpailukyvyn parantamisessa
 5. Tiedon jakamisessa yritykseesi liittyen
 6. Tukevat rekrytointia

Voit antaa asiakkaillesi ammattimaisen kuvan yrityksestäsi jo ennen kuin olet heidän kanssaan keskustellut.

Kuulemme myös usein rakennus- ja remontointialalla puskaradion tehosta, joka varmasti onkin toimiva osa yrityksen markkinointia yritykselle joka hoitaa työnsä hyvin. Kysymys kuuluukin: kuinka paljon tehokkaammin puskaradio toimisi, jos yritykselläsi olisi näyttävät, laadukkaat ja yrityksesi arvoiset verkkosivut? Kuinka moni puskaradion kautta yrityksestäsi kuullut potentiaalinen asiakas etsii lisätietoa yrityksestäsi netistä? Aika moni.

Millainen on laadukas verkkosivu?

Otetaan alkuun verkkosivun laatuun liittyviä numeroita:

 • 88% internetin käyttäjistä ei todennäköisesti palaa sivustolle huonon kokemuksen jälkeen (Hubspot)
 • Googlen mukaan 61% käyttäjistä ei todennäköisesti palaa sivustolle mobiililaitteella, jos heillä oli vaikeuksia käyttää sitä, ja 40% vierailee sen sijaan kilpailijan sivustolla. (Google)
 • 38% käyttäjistä lähtee verkkosivulta pois jos verkkosivun lataamisessa menee yli 5 sekuntia (BloggingWizard)

Poimitaanpas ylläolevista tärkeimmät asiasanat:

 • “huonon kokemuksen jälkeen”
 • “vaikeuksia käyttää sitä”
 • “lataamisessa menee yli 5 sekuntia”

Mikä tekee verkkosivukokemuksesta huonon?

Suurimmat käyttäjien ongelmat verkkosivuilla ovat sivuston hidas lataaminen, epäselvä verkkosivun sisältö ja rakenne, huono toimivuus pienemmillä näytöillä ja muut käytettävyyteen liittyvät asiat.

Verkkosivun nopea lataaminen on nykypäivän instant-kulttuurissa välttämätöntä. Me olemme käyttäjinä tottuneet nettisivujen nopeaan toimintaan, ja jokainen ylimääräinen sekunti jonka verkkosivu käyttää lataamiseen, pudottaa kävijämäärää n. 20%.

Moni yrityksen verkkosivu, jolle olemme tehneet maksuttoman verkkosivututkimuksen on ladannut jopa yli 15 sekuntia, ennenkuin verkkosivu on käytettävissä.

Oman verkkosivusi nopeuden pystyt testaamaan syöttämällä verkkosivu osoitteen GTMetrix -työkaluun.

Hyvän verkkosivun ominaisuuksia

Otsikoista tulisi käydä heti ilmi, mistä kullakin sivulla on kyse, ja sisällön tulisi olla loogisessa järjestyksessä. Käyttäjän tulisi myös pystyä ottamaan helposti yhteyttä palveluita tarjoavaan yritykseen.

Verkkosivun on oltava myös helposti navigoitavissa. Palvelut, meistä-osion ja ota yhteyttä sivun on oltava helposti löydyttävissä.

Ns. mobiilioptimointi on kokoelma toimenpiteitä, jolla verkkosivun sisältö voidaan mukauttaa niin, että se toimii hyvin kun käyttäjän näyttökoko on pieni.

Jos nämä asiat ovat verkkosivulla kunnossa, voidaan puhua laadukkaasta verkkosivusta. Kirjoitimme asioista, jotka verkkosivulla täytyy olla kunnossa syväluotaavan artikkelin.

Verkkosivun ulkoasu

Verkkosivun ulkoasulla on tärkeä rooli yrityksen brändin rakentamisessa ja asiakkaiden tavoittamisessa. Ulkoasulla on merkittävä vaikutus ensivaikutelmaan ja se vaikuttaa siihen, kuinka asiakkaat kokevat yrityksen ja sen tuotteet tai palvelut.

Hyvän verkkosivun ulkoasulla on seuraavia ominaisuuksia:

 • Selkeä ja yksinkertainen: Sivulla ei ole turhaa informaatiota ja se on helppo navigoida
 • Responsiivinen: Sivu näyttää hyvältä eri laitteilla, kuten tietokoneilla, älypuhelimilla ja tablet-laitteilla
 • Visuaalisesti houkutteleva: Sivulla on hienoja kuvia ja grafiikoita, jotka houkuttelevat kävijöitä
 • Brändiin sopiva: Sivulla on yrityksen värit, logo ja kuvat, jotka viestivät yrityksen brändiä
 • Helppokäyttöinen: Sivulla on selkeä navigointi ja löydettävissä olevat tiedot

RemoMark hoitaa nämä, sekä monet muut verkkosivuihin  ja hakukoneoptimointiin  liittyvät asiat sekä maksetun mainonnan asiat puolestasi kuntoon huolellisesti sekä ammattitaidolla. Ota meihin yhteyttä ja hoidetaan verkkomarkkinointi yrityksellesi kuntoon.

RemoMark-logo valkoinen
Mitattavia tuloksia remontointialan yrityksille verkkomarkkinointia hyödyntämällä.