Miksi rakennusyrityksen kannattaa tehdä hakukoneoptimointia?

08/01/2023

Hakukoneoptimointi eli SEO on erittäin tärkeä osa rakennusalan yrityksen digitaalisen markkinoinnin strategiaa. Se auttaa yritystäsi saamaan näkyvyyttä niiden potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, jotka aktiivisesti etsivät tarjoamiasi rakennuspalveluita.

Tässä artikkelissa kerromme mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa, millä tavalla se auttaa yritystäsi näkymään verkossa, kuinka se auttaa palvelemaan olemassa olevia sekä potentiaalisia asiakkaita sekä hakukoneoptimoinnin kustannustehokkuudesta.

Mitä hakukoneoptimointi on?

Hakukoneoptimointi on prosessi, jonka tarkoitus on parantaa verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google, Yahoo tai Bing. Verkkosivustosi sisältö, kuvat ja rakenne optimoidaan, jotta hakukoneiden olisi helpompi löytää ja indeksoida se eli lisätä se hakemistoon, josta se on löydettävissä kun asiakkaat hakevat tarjoamiasi palveluita tai tuotteita verkosta.

SEO pitää sisällään mm. verkkosivun sisäisten ja ulkoisten linkkien rakentamista, metakuvausten ja otsikkotagien syöttämistä, avainsanatutkimuksen tekemistä, sekä muita erilaisia taktiikoita, joilla voidaan parantaa verkkosivuston sijoitusta hakukoneiden tulossivuilla.

Kun yrityksesi ottaa käyttöön tehokkaat SEO-tekniikat, voi se lisätä yrityksesi näkyvyyttä verkossa, houkutella enemmän asiakkaita orgaanisten hakutulosten kautta ja lopulta lisätä suoraan uusien toimeksiantojen määrää.

Ilman perustaa, rakennuskaan ei pysy pystyssä

Kuvittele, että verkkosivustosi on rakennus, jota rakennat. Sivustollasi oleva sisältö on kuin rakennuksen perusta, joka tukee kaikkea muuta. Kuten tiedämme, on rakennuksellakin oltava vahva perusta, jotta se voi pysyä pystyssä, samaan tapaan verkkosivusi tarvitsee laadukasta ja relevanttia sisältöä jotta se voi se näkyy hakukoneissa.

Tekniset osat verkkosivusta, kuten se kuinka nopeasti sivusto toimii ja miten se näkyy mobiililaitteissa ovat kuin putkisto ja sähköjärjestelmät, ne eivät näy talon asukkaille tai vierailijoille, mutta ne ovat elintärkeitä, jotta sivustosi toimii oikein, kuten sähkö ja putkistokin ovat.

Otsikkotagit ja meta-kuvauskentät ovat kuin rakennuksen etuovella olevat kyltit. Ne auttavat ihmisiä löytämään rakennuksen ja ymmärtämään, mitä rakennuksen sisällä on. Näiden tagien pitäisi olla kuvaavia ja relevantteja sisällöllesi houkutellakseen oikeat vierailijat.

Verkkosivullesi osoittavat linkit muilta sivustolta ovat kuin teitä, jotka johtavat rakennuksellesi. Mitä enemmän laadukkaita teitä eli linkkejä sinulla on verkkosivullesi, sitä helpompaa ihmisten ja hakukoneiden on löytää sivustosi ja kävijämäärä kasvaa.

Kasvattaa rakennusyrityksesi näkyvyyttä verkossa

Hakukoneoptimoinnin tekeminen sivustolle voi auttaa verkkosivustoasi sijoittumaan paremmin hakukoneiden tulossivulla. Mitä korkeammalla olet sijoituksissa niillä hakusanoilla, millä potentiaaliset asiakkasi etsivät palveluitasi, sitä todennäköisimmin he tulevat verkkosivustollesi, muuntuvat liideiksi ja sitä kautta asiakkaiksesi. Jos sivustosi ei tule näkyviin hakutulosten ensimmäisellä sivulla, eli ensimmäisen 10 hakutuloksen joukossa, on todennäköistä, että he päätyvät paremmalla sijoituksella olevan kilpailijasi sivustolle.

Mahdollistaaksesi että sivustosi esiintyy ensimmäisen sivun hakutuloksissa on sinun esimerkiksi paranneltava verkkosivustosi sisältöä, käyttettävä avainsanoja ja -lauseita, jotka ovat merkityksellisiä omalle kohderyhmällesi, sekä varmistaa teknisesti, että hakukoneet indeksoivat verkkosivustosi oikein. On myös tärkeää pyrkiä rakentamaan sivustollesi linkkejä ulkopuolisilta, hyvämaineisilta sivustoilta, sillä tämä auttaa viestittämään hakukoneille, että sivustosi on luotettava.

Pidä myös huolta, että sivustosi on mobiilioptimoitu, koska koko ajan enemmän ja enemmän ihmiset käyttävät mobiililaitteitaan etsiessään verkosta tietoa. Mikäli verkkosivustosi ei toimi mobiililaitteissa hyvin, menetät todennäköisesti ison osan potentiaalisista ostajistasi.

Mikäli rakennusyritys tarjoaa palveluitaan ainoastana tiettyyn maantieteelliseen sijaintiin, on tärkeää huomioida paikallinen eli lokaali SEO. Tämä tarkoittaa esimerkiksi paikkakunnan nimen, johon palveluita tarjoat käyttämistä samassa yhteydessä tärkeiden avainsanojen kanssa kuten ‘rakennuspalvelut loimaa’.

On myös hyvä listautua paikallisiin yrityshakemistoihin, kuten luoda Google My Business -tili (GMB), jotta potentiaalinen asiakas, joka etsii alueeltasi rakennuspalveluita, voi löytää sinut helposti sekä lukea muiden antamia arvosteluja yrityksestäsi, joka luo luottamusta palveluitasi kohtaan. Tässä tapauksessa asiakaspalvelun ja työnlaadun tärkeyttä ei tulekaan aliarvioida, sillä mitä parempaa palvelua tarjoat asiakkaille, sitä todennäköisemmin he antavat positiivista palautetta verkkossa ja suosittelevat yrityksesi palveluitasi muille. Tämä luo luottamusta yrityksesi palveluita kohtaan potentiaalisissa ostajissa.

Parantaa sivuston käyttökokemusta ja luo luottamusta asiakkaisiin

Hakukoneoptimointi parantaa rakennusyrityksen verkkosivuston käyttäjäkokemusta, sillä sen avulla käyttäjät voivat löytää etsimänsä helpommin ja sitä kautta myös päätyä todennäköisemmin liideiksi ja sitä kautta asiakkaiksi. Lisäksi SEO auttaa varmistamaan, että verkkosivustosi latautuu nopeasti ja tehokkaasti, jolloin käyttäjät saavat tökkivän ja hitaan sivuston sijasta positiivisen kokemuksen sivustoa selatessaan, joka tietenkin edesauttaa heidän päätymistä maksaviksi asiakkaiksesi. Kun sivusto on optimoitu ja se toimii hyvin, kasvattaa se samalla myös luottamusta ja uskottavuutta rakennuspalveluitasi kohtaan potentiaalisten asiakkaiden silmissä.

Kustannustehokasta pitkällä aikavälillä

Hakukoneoptimointi (SEO) on erittäin kustannustehokas tapa lisätä verkkosivuston näkyvyyttä. Vaikka se vaatiikin alussa hieman investointia, optimoimalla sisältöä ja parantamalla sivuston rakennetta voidaan varmistaa, että sivusto näkyy korkeammalla hakukoneiden maksuttomissa hakukonetuloksissa. Tällöin et maksa itse klikkauksista mitään toisin kuin muissa digitaalisen markkinoinnin muodoissa, kuten maksetussa hakusanamainonnassa.

Vaikka SEO-työ on jatkuvaa hakukoneiden algoritmien muutosten sekä ihmisten hakukäyttäytymisen muutosten vuoksi, vaatii se usein silti vähemmän resursseja kuin perinteinen mainonta, joten se on erinomainen valinta rakennusyrityksille, joiden budjetti on rajallinen. Lisäksi SEO-toimet ovat usein ajan mittaan kestävämpiä kuin perinteiset mainoskampanjat, koska ne luottavat orgaaniseen kasvuun sen sijaan, että maksettaisiin välittömistä tuloksista. Usein hakukoneoptimointi alkaa tuottaa tulosta n. 2kk - 8kk välillä.

Hakukoneoptimointi on uskomattoman kustannustehokas digimarkkinointistrategia rakennusyrityksen verkkosivuston näkyvyyden lisäämiseksi tuoden pitkäaikaista hyötyä.

Kaiken kaikkiaan hakukoneoptimointi on erittäin arvokas investointi rakennusalan yrityksille jo heti verkkosivuston rakentamisen yhteydessä, jotta säästyt väistämättömiltä lisäkustannuksilta myöhemmässä vaiheessa. Verkkosivusto ilman hakukoneoptimointia saattaa näyttää kivalta, mutta jos kukaan ei löydä sivustolle eikä sen käyttökokemus ole hyvä, ei siitä ole mitään liiketoiminnallista hyötyä ja rakennuskeikat menevät kaikki suoraan kilpailijoidesi tehtäviksi.

Hakukoneoptimointi auttaa siis rakennusyrityksiä parantamaan näkyvyyttään verkossa, löytämään lisää potentiaalisia asiakkaita ja rakentamaan luottamusta tarjoamiasi rakennuspalveluita kohtaan. Jos tarvitset apua hakukoneoptimoinnissa, me RemoMarkilla autamme mielellämme. Olemme erikoistuneet nimenomaan rakennusalan yritysten digimarkkinointiin, joten tunnemme alasi paremmin kuin muut!

Lue lisää hakukoneoptimoinnista >>

RemoMark-logo valkoinen
Mitattavia tuloksia remontointialan yrityksille verkkomarkkinointia hyödyntämällä.